Як зводити Drum and Bass (слухай у Snare)

   Хай-ай! Відео про те, як зводити супер енергійний стиль танцювальної музики під назвою Drum and Bass. Багатьох новачків діджеїв цей стиль лякає і відштовхує своєю складністю. Насправді все значно простіше, ніж здається.
    Drum&Bass заснований на так званому ламаному ритмі (або биті). У класичному ламаному DnB ритмі немає удару бочки на другій та четвертій долі як у прямому биті. 
 
 
На місці другого та четвертого удару залишається лише робочий барабан (snare), а удар бочки, який у рівному биті звучить третім, зміщується ближче до четвертого удару. Щоб краще зрозуміти про що мова, подивіться цей сюжет.
    Говорячи коротшою і більш зрозумілою мовою, основним орієнтиром швидкості треку є робочий барабан або snare. Якщо в техно музиці при синхронізації темпу ми орієнтуємося на те, як разом звучать удари бочки, то в ламаному ритмі потрібно орієнтуватися на злитість звучання робочих барабанів двох треків. У цьому основна різниця між зведенням техно музики та drum n bass музики. В іншому драм-н-бейс складається з тих же елементів як і техно або house музика (квадрати, вступ, яма, і т.д.) і зводиться за тими ж принципами (підрізання частот і подальше їх перекидання).
     Наочніше зведення DnB можна побачити з прикріпленого сюжету. Мир!!!
 

3 коментарі: